NieuwsHervatting repetities /

start seizoen 2020-2021

Donderdagavond 2 september hervatten wij van 19.45 uur tot 21.45 uur onze wekelijkse repetities. Uiteraard volgen wij het coronaprotocol.
Nieuwe leden en herintreders zijn hierbij van harte welkom in buurthuis Insulinde, Gaspeldoornstraat 2, Leeuwarden.

Corona-virus

I.v.m. het Corona-virus zien wij ons genoodzaakt al onze activiteiten voorlopig stop te zetten. Wij vinden dit heel erg jammer, maar de gezondheid van ons allen gaat voor alles, zelfs voor het musiceren.
Zodra de situatie het toelaat, starten wij z.s.m. weer met onze activiteiten.
Wij hopen dat iedereen gezond blijft en niet wordt getroffen door dit akelige virus.

Kerstoptreden Tuincentrum Tuin! Leeuwarden.

Zaterdag 14 december 2019 hebben wij met een groepje muzikanten een optreden met kerstmuziek verzorgd bij Tuincentrum Tuin! in Leeuwarden. Dit was zeer geslaagd gezien de vele leuke en positieve reacties die wij spontaan mochten ontvangen van het winkelend publiek. Dit is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar en gelukkig denkt de directie van Tuin! hier ook zo over.

Foto's van dit optreden zijn te vinden op de fotopagina van deze website en op onze facebookpagina.

Seizoen 2019-2020.

Donderdag 5 september jl. zijn de repetities van onze vereniging weer gestart. Wij gaan in het nieuwe seizoen door met het opbouwen van ons harmonieorkest. Wij repeteren wekelijks, maar niet in de schoolvakanties, met een groep zeer enthousiaste muzikanten in een hele fijne gezellige en ontspannen sfeer. Deze groep willen wij graag uitbreiden met een aantal gelijkgestemde muzikanten.
Er is in ons orkest plaats voor mensen die een van de volgende instrumenten bespelen: dwarsfluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon, trompet, waldhoorn, trombone, euphonium, bas, slagwerk (drumstel, pauken, xylofoon), maar ook voor bespelers van cornet, bugel en althoorn is plaats.

Er zijn op dit moment diverse muzikanten, die niet meer in verenigingsverband musiceren. Toch is het jammer dat je daardoor geen of te weinig gebruik maakt van je muzikale talenten. Uit ervaring weten wij dat het  bij sommige mensen weer begint te kriebelen en zij er over denken om zich weer bij een muziekvereniging aan te sluiten. Voor deze mensen is ons harmonieorkest in opbouw een ideale plaats om een herstart te maken. Ook muzikanten, die naast hun eigen vereniging nog een 2e orkest zoeken, zijn van harte welkom.

Muziekvereniging “Ons Genoegen” is opgericht op 10 oktober 1919, dus dit betekent dat dit seizoen in het teken staat van het 100- jarig bestaan. Dit willen wij uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan.


(Opnieuw) een muziekinstrument leren bespelen?

Altijd al zin gehad om een muziekinstrument te bespelen?
Of heb je vroeger een blaasinstrument of slagwerk bespeeld en wil je het weer oppakken?
Bij muziekvereniging "Ons Genoegen" is altijd plaats voor muzikanten, zowel voor beginnende als gevorderde!
Wil je (weer) een muziekinstrument bespelen? Neem dan even contact op met Chris van Hardeveld, telefoonnummer 058-2139343.
Samen kunnen we dan zien wat de mogelijkheden zijn binnen onze vereniging en eventueel kunnen we bemiddelen bij het vinden van een muziekdocent.